Ha négy fideszes, illetve KDNP-s képviselő frissen benyújtott javaslata átmegy a parlamenten, akkor kiveszik a közbeszerzési törvény alól az iskolaátadásokat, s könnyebb lesz értékesíteni az intézményeket – írja a Világgazdaság.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEINKRE

A KBT. legfrissebb módosításai és a közbeszerzés gyakorlata
2011. május 19. – Tulip Inn Budapest Millennium

A javaslat, amely már a tavaszi ülésszakon a parlament elé kerülhet, egy apró, de annál kínosabb következményekkel fenyegető kiskaput zárna be. Ha ugyanis egy önkormányzat átadná iskolájának intézményfenntartói jogát, azt elvileg egy közbeszerzési eljárás keretében kellene megtennie. Ez azonban olyan anyagi követelményekkel járna a javaslat indoklása szerint, amelyet a bajban lévő önkormányzatok képtelenek lennének betartani, és az adminisztrációt is túlzottan leterhelné – olvasható a Világgazdaságban.


Azok a helyhatóságok, amelyek az elmúlt hetekben-hónapokban átadták más szervezeteknek az iskoláikat – döntő többségben egyházaknak –, szabadon értelmezték a közbeszerzési törvényt, szerintük az intézményfenntartói jog átadása nem tekinthető sem a szolgáltatás megrendelésének, sem szolgáltatási koncessziónak. Ez esetben valóban nem kell közbeszerzési eljárást kiírni

EZT IS AJÁNLJUK

Közbeszerzés vélemények – Hogyan lehetne spórolni

Közbeszerzési eljárások 2011

Közbeszerzési értesítő

A második brutális közbeszerzési bírság a Műegyetem PPP-szerződése miatt

Közbeszerzési hírek a
System Media Kft. Facebook oldalán!

 

 

 

Forrás: vg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr12876397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása