Tovább lazított a közbeszerzési törvény szigorán hétfői ülésnapján az Országgyűlés. Októbertől a három felhívás kiküldésével lefolytatható közbeszerzési eljárások felső határa az eddigi 80 millió forint helyett a 150 milliós építési vállalkozásokra is vonatkozik. A képviselők Hörcsik Richárd (Fidesz) indítványát 227 igen, 60 nem szavazattal és 43 tartózkodással fogadták el.

JELENTKEZZEN KONFERENCIÁNKRA!
Új Közbeszerzési Törvény és végrehajtási rendeletek 2012.
Országos Közbeszerzés Konferencia

2011. november 29. – Radisson Blu Béke

 

A kormánypárti politikus az előterjesztést megelőző parlamenti vitában azzal indokolta javaslatát, hogy a jövő év elején hatályba lépő közbeszerzési törvényben már szintén a 150 milliós összeg szerepel, így javaslatára ezt az időpontot csupán előrehoznák. Hörcsik Richárd hangsúlyozta, hogy a közbeszerzési törvény jelenlegi módosításával, az értékhatár növelésével, mintegy 3,5 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz juthat a kis- és középvállalkozói szektor.

"Tehát most, amikor mi itt megváltoztatjuk a közbeszerzési törvényt, vagy előbbre hozzuk a jövő évi kategóriáját három hónapra, nem csinálunk mást, mint megelőzzük a bajt, hogy ne legyen hasonló nagy kára a térségnek, mint ahogy volt az elmúlt esztendőben." - mondta el a képviselő a javaslatról szóló parlamenti vitában.

A politikus szerint ezzel a változtatással lehetővé válik az észak-magyarországi nagy árvizek utáni helyreállítás munkálatainak mielőbbi befejezése is, valamint lehetőséget adna a későbbi nagy árvizek elleni védekezésre is. Az indítvány benyújtója azt várja a módosítástól, hogy a pályázatok elbírálását követően az építési munkálatok még a 2011-es évben megkezdődhetnek, s ez jelentős mértékben elősegíti a közfoglalkoztatást.

A képviselő szerint - elsősorban prevenciós céllal - elengedhetetlen, hogy ezek a beruházások mielőbb megkezdődjenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr483281741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása