Megsemmisítette a BKV midibusztenderének végeredményét a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozatában, és 900 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére kötelezte a közlekedési társaságot. A KDB azzal indokolta az ajánlatkérő "eljárást lezáró döntésének megsemmisítését", hogy a BKV megszegte a közbeszerzésekről szóló törvényt. A bizottsághoz a Vértes Volán Zrt. fordult, a kérelemnek a KDB részben helyt adott, további jogorvoslati kérelemnek azonban nem. A határozatellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak helye nincs, a határozat felülvizsgálatát 15 napon belül lehet kérvényezni.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEINKRE

Környezetvédelmi termékdíj 2010-2011.
2011. január 17. – Hotel Mercure Budapest Metropol

Szakképzési hozzájárulás 2011. – Fókuszban a saját dolgozó képzési költségeinek elszámolása
2011. január 18. – Radisson Blu Béke
! 2 kreditpontos rendezvény a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjainak !

A KDB a döntés indokolásában kifejtette: a kérelmező az iratbetekintési jogának korlátozását sérelmezte, illetve kérte a nyertes ajánlat érvényességének megvizsgálását, továbbá a lezáró döntés megsemmisítését. A KDB megállapította: a BKV nem sértett törvényt akkor, amikor korlátozott betekintést engedélyezett, mert a törvény által előírt dokumentumokat a Vértes Volán is megkapta.
Helyt adott a KDB a Vértes Volán azon panaszának, hogy a BKV nem győződött meg az Orangeways kirívóan alacsony ajánlati árának megalapozottságáról, s ezzel megsértette a közbeszerzésekről szóló törvény ide vonatkozó paragrafusát, de további jogsértést a KDB nem állapított meg. 
A BKV tavaly november 19-én jelentette be, hogy midibusz-üzemeltetési tenderét az Orangeways nyerte meg. A döntés ellen a BKV buszos szakszervezeteinek egy része tiltakozott, mert szerintük hosszabb távon romlanak a munkavállalók foglalkoztatási feltételei és az utazóközönségnek nyújtandó szolgáltatás minősége. Három szakszervezeti szövetség közösen a tender végeredményének visszavonását követelte.

Az Orangeways Webasto S91 típusú, Euro 5-ös, alacsonypadlós, légkondicionált buszokkal pályázott, amelyek 2011 végéig fokozatosan állnának forgalomba, felváltva a jelenleg közlekedő 16 éves Ikarus 405 típusú midibuszokat. Az ajánlat szerint a buszok üzemeltetési költsége 379 forint kilométerenként, míg az Ikarusokat 541 forintból tartják fenn kilométerenként.

TOVÁBBI AJÁNLATUNK

Kövessen minket a Facebook-on, értesüljön rendezvényeinkről, híreinkről elsőként

Csökkenő fizetési határidők, rekordszámú csőd

Változott a biztosítottak köre 2011. január 1-jétől

Forrás: dunatv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr972575970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása