Az Európai Egészségbiztosítási Kártya az átmeneti jelleggel egy másik uniós (EGT) tagországban (illetve Horvátországban és Svájcban) tartózkodó számára az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít. A kártya igényléséről, illetve felhasználásáról az OEP ismertetőjében olvashat.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEINKRE

Sikeres közbeszerzést! – A közbeszerzések gyakorlata
2011. március 8. – Radisson Blu Béke Hotel

Tb. ellátások, tb. nyugdíj
2011. február 16. – Tulip Inn Budapest Millennium

Ezzel kapcsolatban egyedül az írásbeli indoklást mulasztotta el az egyik ajánlat érvénytelenítésekor az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, egyebekben jogszerűen járt el az EU egészségbiztosítási-, valamint a közgyógyellátási nyers kártyákra kiírt közbeszerzésen - összegzi a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) jogorvoslatot lezáró határozata a Közbeszerzések Tanácsa honlapján.
A felhívásra az Állami Nyomda Nyrt., a Pénzjegynyomda Zrt., valamint a Multicard Kft. tett ajánlatot. Az ajánlatkérő többször kérte kiegészíteni, illetve javítani az ajánlatokat, mivel az okmányok biztonságát vizsgáló Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Szakértői Intézetének kifogásai voltak.
Végül az Állami Nyomda 24,9 millió, a Pénzjegy Nyomda 23,4 millió, míg a Multicard 18 millió forintért vállalta volna a 600 ezer darab - plusz ennek fele opcióban - nyers kártya elkészítését. Miután a Multicard nem végzett el minden módosítást az általa készített mintakártyán, a cég ajánlatát nem értékelte az ajánlatkérő.
Az Állami Nyomda lett a tender nyertese, de a Multicard a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, mivel megítélése szerint jogellenesen érvénytelenítette az ajánlatát az ajánlatkérő. A kifogása azonban elkésett, így mindössze azt állapította meg a KDB, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem indokolta meg írásban a kizárást. Ez pedig olyan jellegű jogsértés, amely nem indokolta az ajánlatkérő megbírságolását. 

TOVÁBBI AJÁNLÓNK

Legyen rajongónk a Facebook-on – Értesüljön elsőként legfrissebb híreinkről, konferenciánkról

Szigorodott a közbeszerzés! Uniós forrásból csak közbeszerzéssel lehet vásárolni

Forrás: oep.hu, kozbeszerzes.hu, privatbankar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr432629821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása