Ajánlatot is csak anyagi fedezet igazolásával lehet majd kérni az új közbeszerzési törvény értelmében. A jogszabály már ősszel életbe léphet, állítja a nemzeti fejlesztési miniszter.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEINKRE

A KBT. aktuális módosításai és a közbeszerzés gyakorlata
2011. május 19. – Tulip Inn Budapest Millennium

Az új közbeszerzési törvény a visszaélések és a korrupció visszaszorítása érdekében bezárja azokat a kiskapukat, amelyeken keresztül az állami vagyon elszivárgott, mondta Fellegi Tamás a Hungarian Business Leaders Forum Pénzügyi csúcstalálkozó rendezvényén. A nemzeti fejlesztési miniszter szerint a jogszabályt még idén júliusig elfogadhatja a parlament, akkor pedig ősszel életbe is léphet.


A részletekről szólva Fellegi elmondta: új szabályként jelenik meg a törvényben, hogy az ajánlatkérőnek a tenderbontást megelőzően nyilvánosan ismertetni kell, mekkora anyagi fedezet áll rendelkezésére a szerződés teljesítéséhez. A gyors és hatékony jogorvoslatot a Közbeszerzési Döntőbizottság  megreformálásával teremtené meg a kormány.

EZT IS AJÁNLJUK

 Közbeszerzési értesítő

forrás: origo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr612907998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása