Még lázas számítgatás folyik a válságadónak a telekommunikációs ágazatban érintett cégekre és a piacra gyakorolt hatásaival kapcsolatban. A különadó miatt veszteségessé válók kiesnek a közbeszerzésből is.

Még lázas számítgatás folyik a válságadónak a távközlési ágazatban érintett cégekre és a piacra gyakorolt hatásaival kapcsolatban, ám a szereplők szerint az már most megállapítható, több ponton is aggályos a kormányzati terv.

A szakma például nemcsak a különadó tényét, hanem azt a döntést is kezdettől hibásnak tartotta, hogy az adó alapja a nettó árbevétel lett, nem pedig – ahogy eredetileg hirdetve volt – a nyereség, így ugyanis az intézkedés nem egyenlő terhet ró az ágazatban működő cégekre. Szakértők szerint emellett lesznek olyan szolgáltatók is, amelyeket a különadó tesz veszteségessé, így azok a jelenlegi szabályok alapján nem indulhatnak a közbeszerzési, illetve egyéb tendereken. Az első számú szereplő, az MTelekom árfolyamán mindenesetre már látszik a sarc hatása: az utóbbi hetekben meredek zuhanásba kezdett a kurzus.

 

RENDEZVÉNYAJÁNLÓ

 

Évközi változások a Közbeszerzési törvényben

2010. november 18. – Radisson BLU Béke

 

forrás: vg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr22415307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása