A kormánypárti képviselők szavazatával bizottsági támogatást kapott kedden az a javaslat, hogy jogi szolgáltatásra ne legyen kötelező közbeszerzést kiírni, de legyen kötelező a szerződésről szóló hirdetmény közzététele.

A számvevőszéki és költségvetési bizottságának keddi ülésén a közbeszerzési törvényt módosító javaslathoz a gazdasági bizottság fűzött újabb módosító indítványt az ügyvédi megbízások ügyében.

Ennek lényege az, hogy a jogi szolgáltatásokra ne kelljen kiírni közbeszerzést, viszont a szerződés megkötéséről egy formalizált hirdetményt kelljen közzé tenni a Közbeszerzési Értesítőben.

Az ellenzéki képviselők ezt az átláthatatlanság mintapéldányának nevezték, míg a kormánypártiak azzal érveltek, hogy az ügyvédi tevékenység bizalmi kérdés.

forrás: origo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr812355706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása