Az indoklás szerint a Baross tér rendezésére kiírt tender több ponton is megsértette a közbeszerzési törvényt. A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette az eljárást lezáró döntést.  Mint írták, a kért munka sokrétű, például el kell bontani a Thököly úton a villamosvágányt a Hernád utcáig, az új aluljáróban asztalos-, burkoló- és egyéb munkákat kell végezni, és négy liftet is be kell építeni.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEINKRE

 Új Közbeszerzési Törvény 2011-2012.
2011. augusztus 30. – Tulip Inn Budapest Millennium

A felhívásra 5 ajánlat érkezett. A Stra-Masz 2011 konzorcium lett a nyertes 4,2 millió forinttal, a második helyen a Colas két cége által alapított konzorcium végzett 5 milliárd forintos ajánlattal. A legdrágább ajánlat összege meghaladta a 7 milliárd forintot.
Jogorvoslatot a Colas konzorcium kezdeményezett, több ponton támadva a nyertes ajánlatot. Első helyen állt az a kifogás, hogy a BKV kirívóan alacsony ajánlatot fogadott el nyertesnek. Az árak átlagához képest a nyertes ajánlat 24 százalékkal, míg a legdrágábbhoz képest 41 százalékkal volt alacsonyabb. A KDB véleménye szerint az ajánlatkérőnek indoklást kellett volna kérnie az árról, és csak ennek megalapozottsága esetén nyilváníthatta volna nyertesnek azt. Ezért a KDB megsemmisítette a BKV-eljárás lezáró döntését.
A KDB megállapította még, hogy a nyertes ajánlatban több vezető életrajza hiányos, és szintén hiányosak a nyertes által az erőforrást nyújtó szervezetről beadott adatok is. Mindkettő hiánypótlással korrigálható.
Hasonló esetekben - amikor újraértékeléssel a jogsértés korrigálható - a KDB ritkán szab ki bírságot. Most - a közbeszerzés értéke miatt - indokoltnak tartotta az 1 millió forintos bírságot. 

EZT IS AJÁNLJUK

Újdonságok az új Közbeszerzési Törvényből

Forrás: fn.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr483056838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása