Sorra jelennek meg az érdekes közbeszerzési felhívások: BMW, cobolyprém sapkák, 40 milliós étkészlet. Még nincs két hete, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök határozottan bírálta az oroszországi közbeszerzési eljárásokat, de az enyhén szólva is furcsa kiírások azóta is sorra jelennek meg a kormány megfelelő honlapján.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS KONFERENCIÁINKRA

A Közbeszerzési törvény 2011. áprilisi módosításai
2011. április 28. – Radisson Blu Béke Hotel

A védett személyek védelmére hivatott Szövetségi őrszolgálat például a napokban a Burg cég márványból készült Crono 2.0 fürdőkádját rendelte meg 336 492 rubelért, azaz mintegy 2,2 millió forintért. A kiírás mindenesetre jó példának tűnik arra, amit Medvegyev elnök úgy fogalmazott meg, hogy a közbeszerzések “távolról sem mindig megfelelően zajlanak le”, “az eszközök egy részét egyszerűen szétlopják, és ez tűrhetetlen”.

Kövesse a legfrissebb közbeszerzés híreket facebook oldalunkon

Ugyancsak a kormányőrségnek sürgős szüksége van egy nyári úttakarító gépre tízmillióért, a Kreml Különleges Repülő Szolgálata pedig az elnöki repülőgépre 40 millió forintért szándékozott porcelán étkészletet beszerezni.

A központi szervektől nem maradnak el a helyi hatalmasok. A cseljabinszki kormányzó gazdasági hivatala például közel 50 millió forintért akar vásárolni egy BMW-t, “fakturált, vörösesbarna bőr belső borítással és üléshuzatokkal, a szikomorfa nemes fajtáiból készült műszerfallal”.
Irkutszk megye közigazgatása is tud élni: félmillió rubel értékben akar “barguzini cobolyprémből” készült, hagyományos orosz sapkákat, usankákat vásárolni, szám szerint 25 darabot, sötét csokoládébarna színben. A helyi illetékesek közölték, hogy az usankákat reprezentációs ajándéknak szánják, és nem maguk a hivatalnokok fogják viselni. Ehhez képest a közbeszerzésben pontos méreteket is megadtak.

EZT IS AJÁNLJUK

Közbeszerzési eljárások

Forrás: posztinfo.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr132825896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása