Nettó 120 millió forintra becsüli Salgótarján önkormányzata a beszerzendő 60 darab napelemes parkoló automata árát, és a melléjük kért szolgáltatásokat - a nyílt közbeszerzési felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Megsértették a törvényt Hajdúszoboszlón a Nagyhegyesre vezető kerékpárút közbeszerzése kapcsán.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS KÖZBESZERZÉS KONFERENCIÁNKRA

A Közbeszerzési Törvény 2011. áprilisi módosításai – Közbeszerzés szakmai reggeli
2011. április 28. – Radisson Blu Béke

 TOVÁBBI KONFERENCIAAJÁNLÓNK

Fizetési meghagyásos eljárás
2011. április 20. – Radisson Blu Béke

A parkoló automatáknak alkalmasnak kell lenniük arra, hogy az autós bevigye a kocsija rendszámát, és az megjelenjen a parkolójegyen, valamint a központban is. Ez azért fontos, mivel szállítani kell egy olyan, autóba szerelhető berendezést is, amely a mozgó ellenőrző kocsiból leolvassa a parkoló autók rendszámát, és egybeveti a központ adataival.
Része még a feladatnak a központ kiépítése, valamint nyolc olyan kézi berendezés, amelyet a gyalogos parkoló ellenőrök használnak. Az ajánlattevőnek káreseményenkénti 10 millió forint összegű felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. Emellett az elmúlt három évből összesen 30 parkoló automata telepítési-üzemeltetési referenciát is fel kell mutatnia. 
Az ajánlattételi határidő május 18. Az eredményhirdetés június 1-én, míg a szerződéskötés az ezt követő 11. napon lesz.
Kerékpárutat építtetne a fürdővárosból Nagyhegyesre a Hajdúszoboszló Kistérségi Többségi Társulás, melyre az Észak-alföldi Operatív Program biztosítaná a forrás nagy részét. A munkálatok elvégzésére közbeszerzést írt ki a társulás, melyre négyen jelentkeztek. A nyertes végül a hajdúszoboszlói AQUA-GENERAL Kft., aki azt vállalta, hogy 41 nap alatt, nettó 254 millió forintért megépíti a bicikliutat.
Egy másik ajánlattevő, a budapesti Magyar Bau Holding Zrt. azonban megtámadta a döntést, mégpedig három okból. Egyrészt úgy vélték, a nyertes kizáró ok hatálya alatt álló alvállalkozót vesz igénybe, másrészt az AQUA-GENERAL irreális, túlzó késedelmi kötbért (napi 3,5 millió forint) vállalt, s véleményük szerint a vállalt 41 nap is túl rövid, a gazdasági ésszerűséggel össze nem egyeztethető idő a kerékpárút megépítésére.
A Közbeszerzési Döntőbizottság a jogorvoslati kérelemnek részben helyt adott, s megsemmisítette a döntést, ami az AQUA-GENERAL-t hirdette ki nyertesnek, bírságot azonban nem szabtak ki.
A Közbeszerzési Döntőbizottság döntését már csak a bíróságon lehet megtámadni.

EZT IS AJÁNLJUK

 Még az idén felülvizsgálják a K+F finanszírozást

Forrás: dehir.hu, automenedzser.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr712806635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása