A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt javasolja, hogy rendeletalkotási joggal ruházzák fel a Közbeszerzések Tanácsát (KT).

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS RENDEZVÉNYÜNKRE

Közbeszerzés szakmai reggeli – A közbeszerzési törvény 2011. áprilisi módosításai
2011. április 28. – Radisson Blu Béke

Legyen rajongónk a Facebookon március végéig és nyerjen!

A rendeletalkotási jogra azért lenne szükség, hogy a végrehajtási és az értelmezési szabályokat a KT hozhassa, így nem kellene folyamatosan módosítani a közbeszerzési törvényt, és az nem jutna a mostani sorsára, amely már átláthatatlan.

Miklóssy Ferenc alelnök az MKIK tagjai körében végzett felmérés alapján ismertette még az új törvény kívánt tartalmát is. Így a versenyfeltételek kiszámíthatók, tiszták legyenek, zárja ki a jogszabály a tisztességtelen versenyt és a korrupciót, továbbá helyezze előtérbe a hazai foglakoztatást és a kis- és középvállalatokat (kkv), kevés adminisztrációval járjon, és olcsó legyen.

A felhívások egy erre szakosított honlapon jelenjenek meg a tender dokumentációval együtt, ahonnan az ajánlattevők ingyen hívhatják le azokat. Csak az írhasson ki közbeszerzést, akinek fedezete van a munkára, kötelező legyen előleget adni, és ha meghiúsul az eljárás, akkor az ezért felelős fizesse meg a többi résztvevő költségeit.

 

EZT IS AJÁNLJUK

 

 

Forrás: vg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr392764990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása