A Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége nem tudta a megjelölt időben felbontani a beérkezett ajánlatokat. A székhelyén ugyanis katonai tisztelgéssel fogadtak egy delegációt, így nem juthattak be az érintettek a kijelölt helyiségbe - a megsemmisítést a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) mondta ki, a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján olvasható.

JELENTKEZZEN AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEINKRE

 Sikeres közbeszerzést! A közbeszerzések gyakorlata
2010. március 8. – Radisson Blu Béke Hotel

Magánszemélyeket terhelő különadó
2010. február 10. – Tulip Inn Budapest Millennium

Az ajánlatkérő összesen 390 millió forint - opcionálisan pedig további 30 százaléknyi - hús- és hentesárura írt ki nyílt közbeszerzést. A felhívásra 4 ajánlat érkezett, de a felhívásban megjelölt 2010. december 6. délelőtt 9 órakor nem lehetett azokat felbontani.
Az ajánlatkérő székhelyén ebben az időpontban katonai delegációt fogadtak, és a biztonsági szolgálat korlátozta az objektum épületeiben és udvarán a mozgást. Azért, hogy mentse a helyzetet, az ajánlatkérő faxon értesítette az ajánlattevőket, a bontást délután 3 órára halasztotta. A bontás rendben le is zajlott, de utána az egyik ajánlattevő mégis a KDB-hez fordult: a bontás idejét csak a felhívás módosításával lehet eltolni, ez pedig elmaradt.
A KDB megállapította a formális jogsértést, és a teljes eljárást - bele értve a bontást is - megsemmisítette. Tekintettek a jogsértés súlyára, bírságot nem szabott ki, és határozatában megjegyezte, hogy új ajánlatok beadásával, és azok szabályos bontásával, értékelésével korrigálható a hiba. 

TOVÁBBI AJÁNLÓNK

 Kövessen minket a Facebook-on – Értesüljön elsőként közbeszerzési hírekről, rendezvényekről

 Szigorodott a közbeszerzés! Uniós forrásból csak közbeszerzéssel lehet vásárolni

 Forrás: kozbeszerzes.hu, index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszerzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr452632857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása